top of page

GrafCon Oy. Asiantuntevaa tukea graafisen alan yrityksille.

Konsultin esittely

Olen erittäin kokenut graafisen alan diplomi-insinööri. Päätin jatkaa työtä alan hyväksi  lähes neljänkymmenen vuoden äärimmäisen mielenkiintoisten ja antoisien  työvuosien jälkeen.

 

Olen työskennellyt tuotannon johtotehtävissä noin 30 vuoden ajan yhdessä maamme suurimmista heatset painoista. Aloitin opintojeni jälkeen 1979 Sanoma Osakeyhtiön aikakauslehtipainossa joka vuonna 1999 sulautui osaksi Hansaprinttiä.

Vuoden 2008 kesästä toimin Graafinen Teollisuus ry:n liittojohtajana. Tänä aikana opin tuntemaan laajasti alamme yrityksiä. Perehdyin aktiivisesti yritysten liiketoimintoihin ja analysoin eri yritysten menestystekijöitä. Liittojohtajan tehtäviin kuului myös toimiminen Painomaailma- / Print & Media- lehden päätoimittajana. Toimin myös aktiivisesti alamme Eurooppa järjestössä, Intergrafissa muun muassa sen Steering Comiteen jäsenenä ja puheenjohtajana. 

Jäätyäni eläkkeelle keväällä 2018 perustin konsulttiyrityksen, jonka kautta tuen kotimaisten alan yritysten lisäksi myös muiden pohjoismaiden ja baltian maiden yrityksiä oman toimintansa kehittämisessä.

Olen laajasti verkostoitunut sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Olen jäsenenä pohjoismaat ja baltian maat kattavassa NOPA orgainsaatiossa (Nordic Offset Printing Association) ja sen hallituksen jäsen. Euroffset-ryhmässä koordinoin ryhmän toimintaa. EO -ryhmän muodostavat joukko hyvämaineisia eurooppalaisia heatset painojen johtajia ja omistajia. Olen myös Suomen Lean-yhdityksen jäsen.

Konsulttityön rinnalla toimin myös aktiivisesti maisemavalokuvaajana sekä tarjoan taidevalokuvien tulostuspalvelua. Valokuvauksessa erityiskiinnostukseni kohteena  on mustavalkomaisemakuvat. Mustavalkoisten kuvien tulostustekniikkanan käytän menetelmää jossa sävyastekko erotellaan eri tummuustasoihin ja tulostuksessa käytetään kuutta eri tummuustason mustesuihkuväriä perinteisten värillisten värien asemesta.  Tämä tekniikka tuottaa poikkeuksellisen sävykkäitä ja yksityiskohdiltaan rikkaita taidevalokuvia. Myös fine art värivalokuvien tulostus kuuluu palvelutarjontaani. Tutustu tarkemmin valokuviini ja tulostuspalveluuni osoitteessa lk-photo.art

Lasse 7.6.2011.jpg
bottom of page